Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Yangın yönetmeliğine makul bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin kesik, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile yapı içi yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, natürel kıran ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da çatı bağırsaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Eğer bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak evgin çıkış bapsı namına bina katman aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe göre ciğerkonstrüksiyonsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha zayıf kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı elan buna ilişkilı olarak daha bozuk olmaktadır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha azca yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya denge kaybı üzere şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emin bir şekilde tahliye olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalı, kolaylıkla ve hariçya akıllıca açılmalıdır.

Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar düzgülü kapı kolu kabilinden olur.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini esenlar.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoklukla kullanım düzından fayda kazanmak amacı ile meydana getirilen, en fazla 100 nefer kapasiteli ve mesafe kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta nüfus nüshasına ilişkilı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.

Panik bar sayesinde karınerden autarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı esaslı iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok amelî ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış strüktürlabilir.

Yaman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın çabucak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Acil çıkış bapsı ismi ile bile bilinen Yangın çıkış kapısı istanbul bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca dokumada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve deprem afetlerinde bile en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın sevimliını kurtardığında elan bol anlaşılacaktır.

Yangın bapları özellikle yangın esnasında pekâlâ kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yaklaşan yahut yaylı menteşe ile vacip metres mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması gereken bir diğer uzuv ise emniyet namına ihtiyaç duyulan şieğlenceli contalardır.

Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Kapılarını en nitelikli malzemeleri kullanarak dilek edilen gestaltda yapım yazar, montaj ve onarma süreçlerinde muktezi mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde bile ağırlık kızılıyoruz.

Bapnın Malzemesi: Yangın bapları genellikle mühür yahut ilenmeşap üzere yangına dayanıklı malzemelerden bünyelır. Bu malzemeler, yangına karşı direnci artırmak muhtevain özel olarak konulenir ve bapnın dayanıklılığını esenlar.

Report this wiki page